На ізюмського бронзового Леніна не знайшлося покупців

На ізюмського бронзового Леніна не знайшлося покупців

Укрінформ
Аукціон з продажу за 522,5 тис. грн бронзового пам'ятника Леніну в Ізюмі Харківської області не відбувся: не надійшло жодної заявки.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в Ізюмській міськраді.

"Аукціон планували на 17 травня, але він не відбувся: не надійшло жодної заявки. Хоча раніше з різних регіонів були дзвінки про готовність купити пам'ятник, розглядалася реальна ціна в 522,5 тис. грн - адже пам'ятник створений з чистої бронзи без домішок", - зазначили в міськраді.

Найближчим часом, додали в міськраді, пам'ятник виставлять на продаж за ту саму ціну.

"Якщо покупців не знайдеться, ціну буде знижено. Над цим працює група експертів", - додали в міськраді.

Читайте також: Ізюм хоче виручити за свого бронзового Леніна півмільйона через ProZorro

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня Ізюмська міськрада оголосила про рішення березневої сесії міськради про продаж через ProZorro бронзового монумента Леніну, висота якого 3,75 м і вага 1,5 т, виготовленого свого часу в Києві і встановленого в Ізюмі на центральній площі імені Леніна (зараз площа Леннона). Пам'ятник, йдеться в анотації до лота, знаходиться в демонтованому стані. Скульптура порожниста, відлита з бронзи, напис на пам'ятнику відсутній.

Станом на 1 січня 2017 року на території Харківської області у рамках закону про декомунізацію демонтували 256 радянських пам'ятників, у тому числі, 155 - Леніну, і це найкращий результат у країні. Значну частину пам'ятників було знесено за ініціативою активістів, які не чекали рішення влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-