У Сумах відзначили 10-річчя створення 27-ї реактивної артбригади

У Сумах відзначили 10-річчя створення 27-ї реактивної артбригади

Фото
Укрінформ
У Сумах урочисто відзначили десяту річницю від дня формування 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригади, бійці якої з 26 квітня 2014 року захищають незалежність України в зоні бойових дій на Донбасі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочистості в день створення бригади почалися з покладання квітів на Алеї героїв до могил бійців, які віддали життя за мир і незалежність України.

В урочистих заходах взяли участь перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил генерал-лейтенант Вячеслав Назаркін, командування та військовослужбовці бригади, ветерани, батьки та діти загиблих героїв-артилеристів, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування з Луганської, Сумської, Харківської, Донецької, Полтавської областей, волонтери та духовенство.

"За десять років ми сформували не лише боєздатну військову частину, а переконали всіх, що Суми не втратили сторічні традиції підготовки артилеристів. Десятирічна історія бригади сформувалася на традиціях колишніх військових артилерійських частин, які більше ста років захищали українські землі. І наш підрозділ з перших днів війни робить свій внесок у перемогу. Постійно удосконалюємо військову підготовку, поліпшуємо матеріальну базу", - зазначив на урочистостях командир батареї, який очолює підрозділ з перших днів його створення, полковник Валерій Ісмаїлов.

За його словами, до ювілею бригади журналісти місцевих реформованих газет та учні Сумської гімназії для обдарованих та талановитих дітей випустили перший друкований номер бригадної газети "Вісник артилериста". "Це перше друковане видання бригадної газети, в якому зібрана інформація про історію частини та новини з життя частини, воїни якої нині знаходяться на бойовому чергуванні на сході нашої держави. І хоч згідно з Мінськими домовленостями техніка відведена на обумовлену відстань, бойове чергування не припиняється ні на хвилину. І сумські артилеристи зажди готові дати відсіч ворогу", - додав Ісмаїлов. 

Напередодні цього ювілею, 4 травня, поблизу міста Новоайдар, що в Луганській області, було відкрито пам’ятний знак та капличку на місці загибелі у травні 2015 року 17 бійців 27-ї бригади, внаслідок обстрілу реактивними системами "Смерч" із території Російської Федерації. Як зазначив голова Новоайдарської районної державної адміністрації Віктор Сергієнко, невдовзі на цьому місці буде розбито парк пам’яті сімнадцяти героїв.  

Як відомо, сумські артилеристи з перших днів початку АТО брали участь у звільненні Слов’янська та Краматорська, "вогнем" підтримували захисників Донецького аеропорту, до останніх днів утримували тримали оборону Дебальцевого. У боях з російськими агресорами загинув 21 воїн-артилерист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-