У Херсоні на мітингу розгорнули кримськотатарський прапор розміром 11 на 7 метрів

У Херсоні на мітингу розгорнули кримськотатарський прапор розміром 11 на 7 метрів

Фото
Укрінформ
У Херсоні на жалобному мітингу з нагоди 74-ї річниці депортації комуністичним режимом СРСР кримськотатарського народу з території Криму розгорнули великий кримськотатарський національний прапор розміром 11 на 7 метрів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кримський народ це дійсно величний народ, бо їх нищили, над ними знущались, їх вбивали. Але вони зберегли свою національну ідентичність, зберегли свою віру, свою гордість. Всі ми добре пам'ятаємо з історії, як в 1944 році один шалений диктатор сотні тисяч людей кинув в теплушки і відправив далеко на край землі. Відправив на вірну загибель - без одягу, без їжі, без документів, і половина цих людей загинули на цьому шляху. Пройшло 70 років, і інший такий же  диктатор намагається повторити те саме", - сказав у виступі на мітингу Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам'ять кримських татар, загиблих під час депортації та в боротьбі за свободу кримськотатарського народу.

Присутні тримали у руках Державні прапори України та кримськотатарські національні прапори із траурними стрічками, гасло "Криму - кримськотатарську автономію!" А під кінець мітингу понад 20 осіб розгорнули на площі Свободи великий кримськотатарський прапор розміром 11 на 7 метрів.

Читайте також: Чубаров назвав реальний та ефективний крок для деокупації Криму

У заході взяли участь загалом близько 200 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-