Побитий у кінотеатрі журналіст добиватиметься в суді перекваліфікації справи

Побитий у кінотеатрі журналіст добиватиметься в суді перекваліфікації справи

Укрінформ
Закарпатський журналіст Віталій Глагола, якого напередодні побили під час зйомки в кінотеатрі Ужгорода, добиватиметься в суді перекваліфікації справи – з хуліганства на перешкоджання журналістській діяльності.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Укрінформу.

«У разі, якщо впродовж кількох найближчих днів в поліції не перекваліфікують справу, відкриту за фактом мого побиття в середу, 16 травня в кінотеатрі «5 елемент» зі ст. 296 Кримінального кодексу України, ч. 1 (хуліганство) – я подаватиму в суд з тим, аби справу таки перекваліфікували на ст.171 ККУ (перешкоджання журналістській діяльності)», - сказав Глагола.

Як повідомила речниця ГУНП в Закарпатській області Тетяна Щоголева, наразі слідчі вивчають обставини цієї справи.

«У рамках відкритого кримінального провадження слідчі опитали потерпілого, а також іншу сторону конфлікту - двох чоловіків, ужгородців 22 та 45 років. Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини інциденту, слідство у справі триває. Якщо буде достатньо приводів для перекваліфікації цієї справи, про це ми повідомимо впродовж найближчого часу», - сказала Щоголева.

Читайте також: Як висвітлювати масові акції: МВС дало поради журналістам

Як повідомлялося, у середу, 16 травня, в одному із ужгородських кінотеатрів сталася сутичка між відвідувачами закладу та його адміністрацією, внаслідок якої кореспондент центрального телеканалу на Закарпатті Віталій Глагола отримав тілесні ушкодження. За словами журналіста, власник закладу та адміністратор під час словесної перепалки та зйомки погрожували спалити йому авто також нанесли кілька ударів. Інша сторона факт побиття заперечує, зі свого боку скаржаться на несанкціоновану зйомку.

За фактом інциденту поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296  ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-