Наливайко прокоментував реформу ЗМІ на Буковині

Наливайко прокоментував реформу ЗМІ на Буковині

Укрінформ
Процес реформування ЗМІ на Буковині триває відповідно до вимог законодавства. 

Про це сказав голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко під час семінару "Юридичні та практичні аспекти реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ" у Чернівцях, повідомляє прес-служба комітету . 

"За результатами моніторингу Держкомтелерадіо, станом на 14 травня  реформовано 202 друкованих ЗМІ та редакцій, серед яких 189 комунальних, 13 державних. У Чернівецькій області з 13 видань, внесених до Зведеного переліку об'єктів реформування, на сьогодні повністю реформовано 5. Решта редакцій мають рішення співзасновників про реформування. Тобто процес реформування на Буковині триває відповідно до вимог чинного законодавства", - наголосив  Наливайко.

Читайте також: Наливайко прокоментував скандал у відділі видавничої справи Держкомтелерадіо

 Як зазначається, участь у семінарі також узяли заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, керівник проекту "Свобода медіа в Україні" Сюзанна Мнацаканян, медіа-юрист, консультант Ради Європи Людмила Опришко, директор ТОВ "Обрії 1919" Костянтин Григоренко, представники міської та обласної влади, редактори комунальних ЗМІ області.

Учасники семінару ознайомилися з першими підсумками реформування, обговорили  організацію передплатної кампанії та роздрібної торгівлі газетами,  обмінялись досвідом розміщення регіональних видань в Інтернеті та в соціальних  мережах, монетизації веб-порталу та втілення рекламних проектів за межами друкованої площі .

Семінар відбувся в межах проекту "Свобода медіа в Україні", що впроваджується за Рамковою програмою співробітництва Ради Європи  та Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 травня з 731 комунального та державного друкованого ЗМІ було реформовано 197, з них 184 комунальних і 13 державних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-