У Чернівцях новонародженим подарували вишиванки

У Чернівцях новонародженим подарували вишиванки

Укрінформ
До дня вишиванки у Чернівцях новонародженим подарували вишиті сорочки, студенти нацуніверситету створили живу мапу України, а на будинку відкрили 20-метровий мурал.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли людина була щаслива, і в неї була гарна доля, казали: народився, як у вишиванці. Очевидно, це стало знаком, щоб українець, який щойно вдихнув повітря, був ідентифікований українцем, охрещений у цій вишиванці, яка стане для нього оберегом», – сказала керівник управління культури Чернівецької ОДА Віра Китайгородська під час вручення у пологовому будинку вишитих сорочок для новонароджених.

За словами головного лікаря пологового будинку № 2 Альберта Куріцина, за минулу добу у лікарні народилося восьмеро дітей. Усім їм подарували вишиванки – синьо-жовті малесенькі сукні для дівчаток та сорочечки для хлопчиків.

А в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича з нагоди Всесвітнього дня вишиванки влаштували флешмоб «Я люблю Україну». Студенти вишикувалися на території центрального корпусу університету і створили живу карту України та серце.

Крім того, до Дня вишиванки у Чернівцях відкрили 20-метровий мурал на вулиці Університетській, 24. На муралі зображена дівчина у народному строї з Заставнівського району. Як розповіли кореспонденту Укрінформу організатори заходу, таких муралів у місті планують створити аж 11, стільки ж, скільки районів у Чернівецькій області.

Читайте також: Флешмоб вишиванок у Дніпрі внесли до Книги рекордів

Художники-муралісти Юрій та Марта Пітчуки розповіли, що сорочка у дівчини – з Заставнівського району, на шиї – салби, на голові намотана намітка, як роблять лише на Буковині.

«Я її називаю Софія. Фарби – фасадні, дощ їх не змиє, мороз не знищить, тому малюнок буде довго милувати око чернівчан і гостей міста» – розповів Юрій Пітчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-