Креатив та мотивація: вже 115 шкіл запровадили новий освітній простір

Креатив та мотивація: вже 115 шкіл запровадили новий освітній простір

Укрінформ
В Україні наразі 115 шкіл впровадили у своїй діяльності принципи нового освітнього простору.

Про це розповів Президент Петро Порошенко на відкритті Солонянської опорної школи на Дніпропетровщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Будується нова українська школа, будується новий освітній простір, який є надзвичайно важливим елементом у концепції нової української школи. В Україні вже зараз за дуже короткий термін 115 шкіл започаткували принципи нового освітнього простору”, - сказав глава держави.

Він також зауважив, що Дніпропетровщина є одним з лідерів у запровадженні шкіл з новим освітнім простором та опорних шкіл.

Водночас Президент підкреслив, що освіта — це не видатки державного бюджету, а інвестиції держави у майбутнє.

Читайте також: Порошенко сподівається, що Дніпро перетвориться на повітряний хаб

Як відомо, новий освітній простір (НОП) – це спільна ініціатива Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Міністерства освіти і науки, а також ініціативної влади на місцях, яка реалізується в рамках реформи МОН “Нова українська школа”. Принципи НОП: мотивуючий простір та креативний дизайн; сучасне обладнання та ПО, швидкісний інтернет та Wi-Fi; енергоефективна будівля школи; умови безбар’єрного доступу та інклюзія (медіатеки, ІРЦ).

Лідерами із впровадження принципів НОП наразі є Донецька, Дніпропетровська, Житомирська, Рівненська області та місто Київ.

Фото: facebook.com/nop.ukraine.school

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-