Одеські депутати просять владу врятувати українського моряка в Ірані

Одеські депутати просять владу врятувати українського моряка в Ірані

Фото
Укрінформ
На позачерговій сесії Одеської облради ухвалили сьогодні звернення до Президента та Верховної Ради України з проханням щодо вжиття заходів для порятунку українського моряка Андрія Новічкова від смертної кари, до якої засудив його суд в Ірані.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мій внук Андрій був старшим помічником капітана і єдиним серед членів екіпажу судна "Arezoo" християнином. Рік тому його звинуватили у причетності до смерті одного з членів екіпажу, що кинувся за борт судна під прапором Ірану. На засіданні суду Андрія визнали винним за законом шаріату за зауваження, які він робив про неякісну роботу матроса. Суд визнав його винним в суїциді іранського матроса і виніс смертний вирок через повішення", - розповаіла у виступі на сесії бабуся моряка Олена Новічкова.

За словами депутата облради Ірини Ковалишен, яка підготувала проект звернення на адресу Президента і ВР України, моряка можна врятувати від страти шляхом обміну на ув'язненого в Україні за шпигунську діяльність громадянина Ірану.

Депутатська більшість схвалила текст документа, який буде скерований до центральних органів влади України разом із петицією про допомогу на адресу Президента України, під якою збирали підписи одесити.

Члени облради також проголосували більшістю голосів за знесення "Хатинки одружень", зведеної в 2016 році неподалік будівлі облдержадміністрації. З часу відкриття "Хатинки одружень" тут уклали шлюби понад півтисячі пар одеситів.

Читайте також: Під Одесою будують сучасну військову базу для морської піхоти

Облрада також внесла зміни до раніше ухваленого рішення № 672-VII "Про обласний бюджет Одеської області на 2018 рік"; вирішила змінити замовника робіт з реконструкції Палацу спорту проектно-кошторисною вартістю в 260 мільйонів гривень. Депутати прийняли рішення, що проект замовлятиме Управління капітального будівництва ОДА. Роботи з реконструкції стартують у червні поточного року.

Нагадаємо, облбюджетом-2018 передбачено доходну частину в обсягу 10 мільярдів 434 мільйони гривень і видаткову - обсягом 10 мільярдів 430 мільйонів гривень.

Фото: timer-odessa.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-