ГПУ викрила

ГПУ викрила "конверт", який мінімізував податки підприємствам

Укрінформ
Генеральна прокуратура викрила конвертаційний центр, унаслідок діяльності якого держава недоотримала податків у розмірі понад 30 млн грн.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Викрито «конвертаційний центр», який в період з 2016 року – по теперішній час надавав підприємствам фармацевтичної галузі міста Києва, Київської та інших областей послуги з мінімізації податку на прибуток підприємств, формування незаконного податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У столиці ліквідували конвертцентр з обігом у 120 мільйонів

У відомстві стверджують, що за час роботи конвертаційного центру було сформовано «фіктивну» витратну частину групі підприємств реального сектору економіки, за начебто надані послуги з дослідження кон’юнктури ринку на загальну суму 320 млн грн, внаслідок чого державним бюджетом України недоотримано податків на суму понад 30 млн грн.

Читайте також: Подання ГПУ на Дунаєва передали у профільний комітет Ради

Задля отримання беззаперечних доказів протиправності запровадженої схеми 15 травня було проведено низку обшуків, у ході яких виявлено та вилучено документи фінансово-господарської діяльності фіктивних підприємств, грошові кошти, чорнову бухгалтерію, печатки транзитно-конвертаційних підприємств та інші речі і документи, які мають значення для кримінального провадження.

На даний час  досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-