Шпигунська справа: для затриманого білоруса шукають нових суддів

Шпигунська справа: для затриманого білоруса шукають нових суддів

Укрінформ
У Чернігові шукатимуть нових суддів для громадянина Білорусі Юрія Політики, затриманого за підозрою в збиранні секретної інформації на користь іноземної держави. Колегією суддів було заявлено та задоволено самовідвід через дружні стосунки з захисником підсудного.

Про це повідомляє прес-служба суду.

“Під час розгляду кримінального провадження по обвинуваченню Політіки Юрія Олександровича у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114 Кримінального кодексу України (шпигунство), колегією суддів було заявлено та задоволено самовідвід, оскільки дружина головуючого судді навчалася разом з одним із захисників обвинуваченого, та перебувала з ним в товариських відносинах. Інші учасники складу колегії суддів перебувають у товариських відносинах з нею. Ці обставини, на думку колегії суддів, викликають сумнів у неупередженості суддів”, - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з неможливістю утворення іншого складу колегії в Чернігівському районному суду Чернігівської області, дане кримінальне провадження направлено до апеляційного суду Чернігівської області для визначення підсудності.

Читайте також: У Польщі до суду передали справу політика, підозрюваного у шпигунстві для Росії

Юрій Політика був затриманий Службою безпеки України 16 червня 2017 року в автобусі Чернігів - Гомель в пункті пропуску «Нові Яриловичі».

В телефоні Політики було знайдено файл, який містив план наступальної операції «Шторм», що проводилася українською армією в зоні АТО.

Сам 33-річний чоловік звинувачення в шпигунстві відкидає, натомість, каже, що збирався у волонтери в зону АТО.

Перше засідання суду відбулося 13 лютого, тоді ж оголосили перерву, щоби на вимогу підсудного знайти перекладача з білоруської мови.

Фото: RFL/RL Current Time

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-