Біля Дніпра знайшли 36 мішків з речами загиблих в

Біля Дніпра знайшли 36 мішків з речами загиблих в "Іловайському котлі"

Фото
Укрінформ
Факт виявлення на Дніпропетровщині мішків з особистими речами учасників "Іловайського котла" розслідуватиме спеціальна комісія.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Нацполіції.

"Повідомлення про виявлення волонтерами 36 мішків з особистими речами загиблих в "Іловайському котлі" бійців, надійшло до поліції вчора, 15 травня, близько 14 години. Виїздом на місце слідчо-оперативної групи Новокодацького відділення поліції м. Дніпра встановлено, що під шаром грунту знаходяться речові докази за кримінальною справою, яка була відкрита за ст. 348 Кримінального кодексу України у 2014 році", - йдеться у повідомленні.   

Наразі на місці події працюють слідчі Слідчого управління, які проводять опис вилучених речей.

У Нацполіції повідомили, що знайдені речові докази у 2014 році були передані на зберігання до фермерського господарства у зв’язку з відсутністю приміщення з відповідними санітарними нормами у відділенні поліції.

Читайте також: Окупанти бояться "світити" списки нагороджених "за оборону Іловайська" – ГРУ

З яких причин упродовж тривалого терміну за вказаними речовими доказами не було прийнято законного рішення, встановить службова перевірка.

Біля Дніпра знайшли речі загиблих в "Іловайському котлі"

Як повідомлялося, за даними розслідування прокуратури, 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування генерального штабу збройних сил РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських бійців під Іловайськом.

Загинули 366 українців, 429 воїнів зазнали поранень, 300 - потрапили в полон.

Фото: facebook.com/NikolayKolesnyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-