Триває підготовка до перших сесій новостворених ОТГ Харківщини

Триває підготовка до перших сесій новостворених ОТГ Харківщини

Децентралізація
Укрінформ
На Харківщині триває підготовка до перших сесій новостворених об’єднаних територіальних громад. 

Відповідний семінар пройшов для представників чотирьох новостворених ОТГ - Старовірівської, Пісочинської,  Великобурлуцької селищних та Циркунівської сільської місцевих рад та представників Граківської сільської ради, яка приєдналася до вже створеної Чкаловської  громади, в якій пройшли довибори депутатів. 

Захід проводив  Харківський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений  за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. 

"Тема семінару - підготовка до проведення перших сесій. Всі керівники об’єднаних громад, обрані виборцями під час останніх виборів  29 квітня цього року, вже мають досвід роботи на посадах голів місцевих рад, але проведення першої сесії ради об’єднаної громади має певні особливості", - наголосила директор Харківського ЦРМС Діана Баринова під час заходу.

Упродовж дня команда у складі Баринової, експерта з питань децентралізації Віктора Нестеренка, експерта з місцевих фінансів Марини Гончаренко та юриста Дмитра Фокасієва висвітлювала необхідні для підготовки питання, починаючи від аналізу порядку проведення першої сесії та регламентів діючих рад - адміністративних центрів ОТГ, принципів формування депутатських комісій, підходів до формування структури ради, штатного розпису, формування виконкому, до питань реорганізації рад, що увійшли до складу новостворених ОТГ.

Йшлося також про особливості виконання бюджетів громад до кінця поточного року та перехід на «єдиний бюджет». 

"Харківський Центр розвитку місцевого самоврядування надає повну комплексну підтримку створенню об’єднаних громад в області – від роз’яснювальної роботи з жителями сіл та селищ та фахової участі у проведенні громадських обговорень, допомоги у підготовці відповідних документів щодо об’єднання, до запуску громад та подальшого розвитку їх спроможності», - зазначила  Баринова. 

Протягом найближчих двох тижнів  заплановані виїзні консультації фахівців Центру та робота з депутатами новостворених ОТГ з питань підготовки перших сесій. 

Читайте також: ОТГ Житомирщини представили на виставці свої досягнення

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото Харківського ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-