Уряд змінив плани формування тергромад шести областей - Зубко

Уряд змінив плани формування тергромад шести областей - Зубко

Децентралізація
Укрінформ
Уряд вніс зміни до перспективних планів формування територій громад Сумської, Одеської, Черкаської, Чернігівської, Волинської та Тернопільської областей.

Як повідомив Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, відтепер ці громади матимуть підстави для переходу на прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом, інформує Урядовий портал.

"Громади зможуть самостійно забезпечити належний рівень надання послуг: у сфері освіти, культури, охорони здоров'я, соціального захисту, ЖКГ. Прийняття розпорядження дозволить виконати зобов'язання Уряду перед громадами щодо їх фінансового забезпечення, кадрових ресурсів та розвитку інфраструктури", - зазначив Зубко.

Зокрема, в перспективному плані формування територій громад Сумської області уточнюється склад Глинської, Дубов'язівської, Лебединської, Липоводолинської, Миколаївської, Роменської, Синівської, Сумської, Садівської, Хотінської, Річківської громад, доповнюється Андріяшівською, Повівською, Шевченківською громадами, а також вилучаються Великочернеччинська та Юнаківська громади.

У перспективному плані формування територій громад Одеської області уточнюється склад Петрівської та Красносільської громад, а також доповнюється Мологівською та Таїровською громадами.

У Черкаській  області уточнюється склад Кам'янської та Мокрокалигірської спроможних громад, а також доповнюється Михайлівською громадою.

Читайте також: Місцева влада зобов’язана забезпечити розвиток критичної інфраструктури - Зубко

Також у перспективному плані формування територій громад Чернігівської області уточнено склад 4 громад і вилучено 1 громаду.

У  Волинській області уточнено склад 22 громад, доповнено 4 громади, із переліку спроможних вилучено Любитівську, Гіркополонківську, Ветлівську і Буцинську.У перспективному плані формування територій громад Тернопільської області уточнено склад Байковецької спроможної територіальної громади, а також доповнено Саранчуківською, Хоростківською, Зборівською, Лановецькою спроможними територіальними громадами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-