На Київщині відкрили фельдшерський пункт, де медик зможе проживати

На Київщині відкрили фельдшерський пункт, де медик зможе проживати

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко відкрив інноваційний фельдшерсько-акушерський пункт зі службовим житлом у селі Боденьки Вишгородського району Київської області.

Участь у церемонії відкриття взяла також посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У цьому будинку ми маємо можливість розмістити обладнання, діагностичну апаратуру, у багатьох будинках може проживати і фельдшер, він буде забезпечений автомобілем”, - зазначив Глава держави.

Відкриття нового фельдшерсько-акушерського пункту зі службовим житлом в селі Боденьки / Фото: Микола Лазаренко, Укрінформ

Президент підкреслив, що будівля ФАПу в Боденьках є першою в Україні енергоефективною спорудою такого типу й була зведена менше ніж за рік.

“Коли цей проект ми поставимо на потік – основні роботи можна буде завершити за 7 місяців. І впровадження цього проекту буде розповсюджено на всю Україну”, - додав він.

Читайте також: Порошенко помолився за мир і єдність в Україні

У свою чергу, посол Дюмон зауважила, що проектував будинок французький архітектор, а саме приміщення зведене за стандартами “пасивного будинку”. На її думку, енергоефективність таких будівель є важливою в тому числі і з точки зору незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-