Фахівці досі не можуть з'ясувати, чим отруїлися учні в Черкасах

Фахівці досі не можуть з'ясувати, чим отруїлися учні в Черкасах

Укрінформ
Дослідження відібраних зразків у одній з черкаських шкіл, де масово потруїлися діти, ще й досі триває. Навчальний процес відновлено.

Про це журналістам сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У школі відбувається навчання. У школі не знайдено жодних небезпечних речовин",- сказала Гриневич і додала, що дослідження відібраних зразків триває.

Крім того, міністр зазначила, що шкільні лінійки не можуть бути єдиним способом донести до дітей важливі речі. 

"Лінійка була присвячена перемозі у Другій світовій війні. І про це можна говорити значно цікавіше і в ефективніший спосіб", - наголосила Гриневич. Проте, за її словами МОН не збирається примусово забороняти лінійки. 

"Я вважаю, що в цьому питанні треба йти не шляхом заборон, а просвітництва вчительства, щоб вони шукали цікавіші методи роботи з дітьми",- сказала Гриневич. 

Читайте також: У черкаській школі, де отруїлися діти, поновили навчання

Як повідомляв Укрінформ, 8 травня під час шкільної лінійки в черкаській загальноосвітній школі №8 учні 2-9 класів почали непритомніти, відчували нудоту. Загалом на заході перебувало 424 учні та 26 вчителів. З них було госпіталізовано 55 дітей та 4 дорослих (трьох вчителів та технічну працівницю).

Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних правил.

Поки що аналізи не виявили шкідливих речовин у приміщені школи, а також у грунті, воді та повітрі на території навчального закладу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-