Гройсман переконує, що завдяки децентралізації Закарпаття стане сильнішим

Гройсман переконує, що завдяки децентралізації Закарпаття стане сильнішим

Укрінформ
В ході робочого візиту на Закарпаття Гройсман пообіцяв вивчити питання Холмівської ОТГ, в яку хочуть об'єднатись три села, але зазначив, що відміняти рішення обласної влади уряд не буде.

Про це Гройсман сказав під час робочого візиту на Закарпаття, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Наскільки я розумію, - сказав він з приводу звернення голів сільрад, які хочуть об'єднатися в Холмківську ОТГ,  - йдеться про різні варіанти — влада пропонує об'єднання з Ужгородом, але разом із тим, є рішення та бажання мешканців цих громад господарювати окремо. Я вважаю, що рішення буде знайдено. При цьому відміняти якісь дії обласної влади ми не будемо”, - сказав він. 

Разом із тим, Гройсман наголосив, що використовуючи можливості об'єднання громад, Закарпаття стане сильнішим і буде мати достатньо фінансових ресурсів для того, щоб розвиватися. 

“Це і є метою об'єднання громад, децентралізації як процесу. Найголовніше наразі для Закарпаття зрозуміти, що децентралізація необхідна для того, аби громади могли надавати жителям якісніші послуги освіти, медицини, розвивати інфраструктуру: прозоро, відкрито й швидко”, - зазначив глава уряду. 

Читайте також: Децентралізація дозволить зміцнити громади і посилити регіони – Гройсман

Як раніше повідомляв Укрінформ, коментуючи питання формування об'єднаних громад на Закарпатті під час робочого візиту до області, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що процес приватизації, розпочатий в 2014 році дає добрі результати. На Закарпатті є громади, є ті, хто хочуть об'єднатися, але потрібне порозуміння. Я слухаю аргументи всіх сторін. Будемо вивчати всі "за" і "проти".

Жителі восьми сіл Ужгородщини вже 1,5 року не отримують дозвільної документації з Закарпатської ОДА на створення Холмківської ОТГ. Люди неодноразово влаштовували пікети, перекривали дорогу. Наразі планують подавати в суд на Закарпатську ОДА за бездіяльність. 

Фото Владислава Мусієнка, Сергія Гудака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-