Смертельна ДТП: експертиза підтвердила справність авто Зайцевої та Дронова

Смертельна ДТП: експертиза підтвердила справність авто Зайцевої та Дронова

Укрінформ
У Київському райсуді Харкова на засіданні у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року, де на місці загинули 5 осіб і ще одна постраждала померла в лікарні, оголосили висновки автотехнічної експертизи.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"У суді присутні фігуранти ДТП: водій авто Lexus 20-річна Олена Зайцева і водій авто Volkswagen Touareg 49-річний Геннадій Дронов, а також їхні адвокати. Суд почав досліджувати докази, які зібрані в ході слідства. Так, оголошені висновки судової автотехнічної експертизи: обидва автомобілі на момент ДТП були технічно справними", - відзначили в суді.

Всього, додали в суді, є 10 томів матеріалів кримінальної справи: "Обвинувачена Зайцева і всі свідки допитані. Дронов від дачі показань відмовився".

Як стало відомо, в суді оголошено перерву до 17 травня. Планують вивчити відеозапис ДТП.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 квітня Київський райсуд Харкова завершив допит свідків у справі про смертельну аварію на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року. Один зі свідків стверджує, що підсудна їхала зі швидкістю близько 100 км/год і не на зелений сигнал світлофора.

Читайте також: ДТП у Харкові: свідок заявляє, що Зайцева "гнала" близько 100 км/год.

На суді оголошено заяву від постраждалої Жанни Власенко (ред. - дівчина, яка була вагітна на момент ДТП): вона не має претензій до Зайцевої, так як та добровільно відшкодувала завдані їй збитки у розмірі 100 тисяч грн, і постраждала просить стягнути таку ж суму з Дронова.

За обвинувальним актом, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова водій Volkswagen Touareg виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з Lexus, який мчав на заборонний сигнал світлофора. В результаті, Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинуло на місці і ще одна померла в лікарні.

12 березня Київський райсуд Харкова допитав обох обвинувачених. Зайцева попросила вибачення у постраждалих і рідних загиблих, сказала, що повністю визнає свою провину і відшкодує збитки. Дронов висловив співчуття сім'ям постраждалих без слів каяття. За його словами, він дасть свідчення суду після допиту свідків і не даватиме свідчень проти себе.

Зайцева і Дронов обвинувачуються в порушенні правил дорожнього руху, яке призвело до загибелі людей. Термін перебування під арештом обом продовжено до 1 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-