Оборонне підприємство на Житомирщині заборгувало працівникам півмільйона

Оборонне підприємство на Житомирщині заборгувало працівникам півмільйона

Укрінформ
Керівництво одного із підприємств «Укроборонпрому», що в Житомирській області, не виплачувало своїм працівникам зарплатню протягом січня-травня цього року, внаслідок чого заборгувало їм понад півмільйона гривень.

Про це інформують у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України. 

«Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України встановлено, що службові особи одного з державних підприємств концерну «Укроборонпром», отримуючи значні кошти на розрахунковий рахунок протягом січня – травня 2018 року, мали  можливість виплатити працівникам підприємства заробітну плату, але свідомо цього не зробили. Таким чином, борг перед працівниками оборонного підприємства досяг понад 500 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Київського суддю піймали на хабарі

Досудове розслідування за фактом умисної безпідставної невиплати керівництвом держпідприємства заробітної плати працівникам проводить Слідче управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури. Організовано проведення необхідних слідчих дій, спрямованих на прийняття законного і обгрунтованого рішення у кримінальному провадженні.

Як підкреслили в прокуратурі, керівництву оборонного підприємства доведеться відповідати перед законом за ч.1 ст. 175 КК України, що передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-