У Львові підпільна типографія друкувала акцизні марки

У Львові підпільна типографія друкувала акцизні марки

Укрінформ
Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції та слідчі ГУ Нацполіції у Львівській області  припинили діяльність підпільних типографій із друку марок акцизного податку.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Так, оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції та слідчі ГУ Нацполіції у Львівській області встановили осіб, які організували підпільний друк акцизних марок. Це - мешканці Львова, які у власному помешканні за допомогою комп'ютерного обладнання та з використанням спеціального паперу друкували «липові» марки.

За інформацією правоохоронців, їх продукція користувалася попитом у підпільних виробників алкогольної продукції. 8 травня поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями міні-підпільних типографій та вилучили 413 тисяч марок акцизного податку України та обладнання для їх виготовлення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд арештував валютних шахраїв, яких затримували зі стріляниною

Крім того, одного із організаторів підпільної друкарні затримано у порядку статті 208 КПК.

Уточнюється, що санкція статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-