На Луганщині арештували

На Луганщині арештували "депутата", який голосував за "конституцію ЛНР"

Укрінформ
На Луганщині взято під варту так званого депутата "народної ради "ЛНР".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

"Встановлено, що у травні 2014 року мешканця міста Красний Луч (нині Хрустальний) Луганської області за його згодою обрано "депутатом першого скликання так званої "народної ради "ЛНР", у складі якої він взяв участь у так званому "засіданні депутатів першого скликання "народної ради "ЛНР" та проголосував за прийняття так званого "тимчасового основного закону (конституції) "ЛНР", - інформує прес-служба обласної прокуратури.

Перебуваючи на цій "посаді", вказана особа вчиняла дії, направлені на незаконну зміну меж території України. За його участі прийнятий так званий закон "ЛНР" "Про правовий режим воєнного стану", на підставі якого самопроголошеним головою "ЛНР" введено в дію воєнний стан на тимчасово окупованій території Луганської області.

Читайте також: СБУ запобігла провокації російських спецслужб до 9 травня

На початку травня 2018 року псевдодепутата затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 КК України, і на підставі ухвали Сєверодонецького міського суду застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-