У Херсоні показали знайдене пошуковцями радянське і німецьке озброєння

У Херсоні показали знайдене пошуковцями радянське і німецьке озброєння

Укрінформ
У Херсоні у День перемоги жителі міста познайомилися із знайденими пошуковцями військово-історичного клубу "Каховка" радянським і німецьким озброєнням та екіпіруванням військових часів Другої світової війни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цій пересувній виставці близько 50-ти експонатів. Тут представлені озброєння та предмети спорядження двох сторін - радянської та німецької. Це знайдено у різних місцях. У нас є дозвіл на роботи в Херсонській області, а також ми виїжджаємо по запрошеннях у різні регіони України", - розповів у розмові з кореспондентом агентства Олексій Обелець, відповідальний за організацію пошукових робіт військово-історичного клубу "Каховка".

Жителі Херсона могли, зокрема, побачити на цій виставці із радянського озброєння знайдені на території області револьвер системи Наган, карабін та гвинтівку Мосіна, автомати (пістолети-кулемети) ППШ та ППС. Із німецького озброєння - кулемет MG-42, фаустпатрони, протитанкову міну, які теж були знайдені на території регіону.

Звертали на себе увагу також оригінальний велосипед німецької армії, знайдений в одному з херсонських сіл та відреставрований, стандартна польова куртка німецького військовослужбовця, шкіряна куртка німецького військового льотчика.

Читайте також: У Херсоні втретє у травні шукають вибухівку в ТРЦ "Fabrika"

Разом з тим, як зазначив Обелець, частину своїх експонатів клуб придбав також на аукціонах, у тому числі в Німеччині. Серед них, зокрема, і німецька військова карта міста Херсона часів Другої світової війни, із нанесенням на ній основних будівель, вулиць і площ міста.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні у середу відбулися урочисті заходи з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні - святкова хода від площі Героїв до пам'ятника Невідомому солдату у парку Слави, та мітинг, що відбувся по завершенню ходи біля пам'ятника Невідомому солдату. У святковій ході взяли участь близько 2,5 тис. осіб, а у мітингу - близько 10 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-