У Львові вшанували загиблих у боях за місто воїнів

У Львові вшанували загиблих у боях за місто воїнів

Фото
Укрінформ
Без сутичок та інцидентів відбулося цьогорічне вшанування воїнів, які загинули у боях за Львів.

Традиційні урочистості на Марсовому полі та Пагорбі Слави зібрали кілька сотень людей, переважно літнього віку, членів ветеранських організацій, які прийшли до меморіальних місць не лише із квітами, але й з портретами та фотографіями рідних, які полягли у боротьбі із фашизмом. Частину людей традиційно підвезли організованою групою від Генконсульства РФ у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вшанування пам`яті бійців, які полягли у боях за Львів, відбулось без порушень публічного порядку. Обійшлося без червоних прапорів та георгіївських стрічок. Щоправда, один із львів`ян похилого віку під сорочку одягнув червону футболку із написом «СРСР», проте правоохоронці вчасно зреагували і щоб запобігти провокаціям, доставили чоловіка до Личаківського відділу поліції», - зазначив працівник прес-служби обласного управління Нацполіції.

Члени праворадикальних та націоналістичних організацій зірвали спробу виголосити промову одним із представників ветеранських організацій, який стверджував, що Європа була б абсолютно іншою, якби не було Радянського Союзу. Його перервали піснею «Живи Україно, живи, моя рідна».

Пам'ятні заходи до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Львові / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

Читайте також: За використання забороненої символіки в поліцію потрапили 28 осіб

Генерал-полковник Запорізького козацтва, двічі герой козацтва України Михайло Стеців у розмові з кореспондентом ZIK зазначив, що на Львівщині залишилось близько 100 людей, які брали участь у Другій світовій війні. Усі вони мають проблеми зі здоров’ям та матеріальним забезпеченням. Представники ветеранських організацій намагаються їм допомогти. Спогадами про воєнне дитинство та батьків і дідів поділились інші ветерани.

Ветерани були вражені відсутністю "вічного" вогню на Пагорбі Слави.

Покладання квітів до пам`ятних місць продовжується. Священослужителі читають молитви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-