У Гарбуза розказали, на що підуть 130 мільйонів для підтопленої шахти

У Гарбуза розказали, на що підуть 130 мільйонів для підтопленої шахти

Укрінформ
На рахунки ДП «Первомайськвугілля» перераховано понад 130 мільйонів, які Кабмін виділив для ліквідації наслідків підтоплення на шахті «Золоте», де 4 травня стався прорив рудничних вод.  

Про це інформує прес-служба Луганської обласної державної адміністрації з посиланням на її голову Юрія Гарбуза.

"Визначено перелік першочергових заходів для запобігання надзвичайній ситуації, пов’язаній із затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області. Першочерговим завданням є відкачування шахтних вод для ліквідації надзвичайної ситуації та стабілізації водовідливу. Кошти у сумі 131,188 млн грн на здійснення цих заходів були виділені Кабміном та перераховані на рахунки ДП «Первомайськвугілля», - йдеться в повідомленні.

На ці кошти буде зроблено перекріплення підземних гірничих виробок шахти «Золоте», придбане та змонтоване обладнання для водовідливних комплексів. 

Наступний крок – реконструкція очисних споруд. На це передбачено 260 млн грн. З обласного бюджету було спрямовано 1,5 млн грн на розробку проектно-кошторисної документації.

Загалом на вугільну промисловість Луганської області державою виділено близько 400 млн грн.

Читайте також: На Луганщині ліквідують наслідки підтоплення шахти "Золоте"

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня стався прорив рудничних вод до мережі діючих підземних виробок шахти «Золоте» внаслідок збільшення притоку води із затопленої шахти «Родіна». Також було затоплено камери центральної підземної підстанції та головного водовідливу горизонту 775 м.

Критична ситуація утворилася через зупинку  робіт  на шахтах «Первомайська» і «Голубівська», які розташовані на тимчасово окупованій території Луганської області, а також шахти «Родіна», які усі гідравлічно пов’язані між собою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-