Хуг каже, що на Закарпатті зараз немає необхідності посилювати місію ОБСЄ

Хуг каже, що на Закарпатті зараз немає необхідності посилювати місію ОБСЄ

Укрінформ
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що ситуація у Закарпатській області є загалом спокійною і немає необхідності посилювати місію ОБСЄ в цьому регіоні.

Про це Хуг розповів у інтерв'ю 112.ua.

"Місія посилила патрулювання в Закарпатській області, і все, що вдалося зафіксувати, було опубліковано. Згідно з інформацією, яку ми отримали з команди з Івано-Франківська, ситуація у регіоні загалом є спокійною. Якщо ситуація на Закарпатті зміниться, ми, звісно ж, повідомимо про це. На цьому етапі ми не бачимо необхідності у збільшенні кількості спостерігачів в івано-франківській команді", - сказав Хуг.

Також Хуг повідомив, що спостерігачі налагодили регулярні контакти з представниками місцевої влади, громадянського суспільства, журналістами та місцевими жителями.

Читайте також: У місії ОБСЄ пояснили, як саме моніторять Закарпаття

"Факти, які ми встановлюємо, ми відбиваємо у своїх звітах. Як я вже казав, у Закарпатській області наразі спостерігаємо загалом спокійну ситуацію", - додав він.

Як повідомлялося, питання щодо введення постійної місії ОБСЄ у Закарпатську область неодноразово піднімав Будапешт, стверджуючи, що закарпатським угорцям загрожує небезпека з боку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-