У Сумах провели хресну ходу на підтримку української автокефалії

У Сумах провели хресну ходу на підтримку української автокефалії

Фото
Укрінформ
У Сумах пройшла хресна хода на знак підтримки ідеї Єдиної помісної православної церкви України.

Про це сьогодні повідомляє прес-служба Сумської облдержадміністрації.

"Віруючі УПЦ КП, громадськість і влада... долучились до Хресної ходи щодо отримання автокефалії Православною Церквою в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що ходу, яка пройшла в неділю, розпочали з Божественної літургії та молебня за Єдину Помісну Православну Автокефальну Церкву в Україні. Потім рушили від Свято-Воскресенського кафедрального собору центральними вулицями міста, завершивши ходу на Алеї Героїв АТО, де відслужили літію за полеглими воїнами Сумщини.

Архієпископ УПЦ КП Сумський і Охтирський Мефодій зазначив, що Україна стоїть перед величною подією відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі – України, і підкреслив важливість того, що влада підтримала вимоги віруючих щодо активного сприяння у створенні Єдиної Помісної Автокефальної Православної Церкви.

Керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький наголосив, що надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні – це ще один крок до зміцнення незалежності української держави.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави також офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: Новинський їздив до Варшави агітувати проти української автокефалії - ІС

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві. 

Фото: Прес-служба Сумської облдержадміністрації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-