Море біля Кінбурнської коси

Море біля Кінбурнської коси "почистили" від снарядів Другої світової

Фото
Укрінформ
В акваторії Чорного моря поблизу Кінбурнської коси в Миколаївської області вилучили 86 боєприпасів часів Другої світової війни.

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій. 

"Станом на 5 травня обстежено акваторію на площі 7500 кв. м, з морського дна вилучено 86 вибухонебезпечних "відголосків" минулих війн, серед яких: 58 артилерійських снарядів різних калібрів, 4 гранати Ф-1, 5 запалів та ще 19 підривників", - йдеться в повідомленні.

В акваторії Кінбурнської коси вилучили 86 боєприпасів часів Другої світової/Фото: ДСНС

Зазначається, що роботи з розмінування та приведення у безпечний стан акваторії Чорного моря та берегової лінії Кінбурнської коси розпочалися 2 травня і триватимуть до 8 травня.

"Проведення даного виду робіт є невід’ємною частиною діяльності Миколаївської Служби порятунку, особливо перед початком літнього сезону, коли на відпочинок прибуває велика кількість людей. Існує ймовірність вимивання на берег небезпечних знахідок та, відповідно, зростає ризик виникнення надзвичайних ситуацій. Залучення наших фахівців та спецтехніки сприяє оперативному вилученню боєприпасів", - сказав заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС у Миколаївській області Михайло Гриб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-