На Сумщині у

На Сумщині у "магазині" виявили понад 700 мішків із наркотичною сировиною

Укрінформ
Працівники поліції та прокуратури на Сумщині вилучили понад 700 мішків із речовиною рослинного походження, що схожа на макову соломку та насіння.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

"Поліцейські встановили, що в одному із місцевих магазинів Конотопа під приводом реалізації харчових продуктів наркозалежним особам продається сировина для виготовлення наркотиків. У ході обшуків працівники поліції та прокуратури знайшли та вилучили понад 700 мішків із речовиною рослинного походження, що схожа на макову соломку та макове насіння", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Киянина спіймали із понад 5,5 кг кокаїну

Окрім того, у приміщенні виявили 50 набоїв різних калібрів, револьвер, 38 мобільних телефонів, 19 паспортів громадян України та близько 10 тисяч гривень готівкою.

Уточнюється, що у рамках кримінального провадження прокуратурою спільно зі співробітниками поліції у м. Конотоп проведено обшук на одному зі складів, що належить приватному підприємству, магазину, а також за місцем проживання керівника підприємства.

Наразі двом особам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів у великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Підозрювані затримані у поряду ст. 208 ККУ та наразі знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Вилучена сировина направлена на експертне дослідження. З'ясовуються канали її постачання та коло причетних осіб до купівлі-продажу наркотичної сировини.

За незаконний обіг наркотичних засобів підозрюваним загрожує позбавленням волі на строк до десяти років з конфіскацією майна. Водночас розпочато кримінальне провадження за фактом зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу - за ч. 1 ст. 263 ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-