У День Львова центром проїхав Король Лев із лицарями

У День Львова центром проїхав Король Лев із лицарями

Відео
Укрінформ
Святковою ходою, яка об`єднала понад 1,5 тисячі людей, відзначили 762-річчя свого міста львів`яни.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

Процесію очолив сам Король Лев із лицарями, в ній взяли участь міські театри, народні колективи, представники спортивних організацій, гості міста.

«Центром міста пройшла святкова міська хода, в якій взяло участь близько 1.5 тис. осіб. Традиційно, парад розпочався з пл. А. Міцкевича... У святковій ході взяв участь Король Лев з лицарями, міські театри, народні колективи, такі як: «Горицвіт», «Мрія», «Квіти України», колективи-учасники фестивалю «У колі друзів», зокрема, колективи-гості з Польщі, Чехії, Словаччини, представники спортивних організацій міста та учасники фестивалю оркестрів та мажореток «Королівський Лев». Також до урочистої ходи приєдналися львів’яни та гості міста», - йдеться в повідомленні.

Як зазначив мер Львова Андрій Садовий, «Львів - особливий для української історії, тому що це місто, яке завжди, у найскладніші часи нашої держави, говорить своє тверде слово».

Мер дав команду підняти штандарт міста над Ратушею. Під час цієї церемонії сурмачі традиційно виконали мелодію, яку написав спеціально до Дня міста композитор Юрій Ланюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-