Для мешканців Донбасу запустять дві модернізовані електрички

Для мешканців Донбасу запустять дві модернізовані електрички

Укрінформ
З кінця травня - початку червня ПАТ "Укрзалізниця" запустить два відремонтовані приміські електропоїзди для мешканців Донецької області, які мають поліпшити ситуацію з приміськими перевезеннями та задовольнити потреби населення під час пікових літніх перевезень.

Про це заявив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомила Укрінформу прес-служба компанії.

"Через події на Сході України значно постраждало залізничне сполучення у цьому регіоні. Ми були змушені переорієнтовувати рух поїздів з одних ділянок на інші. Це стосується і руху приміських поїздів. Цей регіон України потребує повноцінного приміського залізничного сполучення, на чому наголошував Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Тож з кінця травня - початку червня на заміну старим вагонам запускаємо два відремонтовані приміські поїзди у шестивагонній комплектації, які допоможуть поліпшити ситуацію з приміськими перевезеннями та задовольнити потреби населення під час пікових літніх перевезень", - зазначив в.о. голови правління Укрзалізниці.

Так, на початку літніх перевезень Укрзалізниця запустить два модернізовані приміські електропоїзди для мешканців Донецької області. Планується, що вони курсуватимуть між Маріуполем, Кальчиком, Каранню, Волновахою та Велико-Анадоллю. Графік руху попередньо буде узгоджено зі Збройними силами України.

Також Укрзалізниця продовжує розвивати залізничне сполучення регіону з іншими обласними центрами. Так, триває модернізація ділянки Комиш-Зоря - Волноваха, після завершення якої залізничники уже цьогоріч зможуть скоротити час руху пасажирських поїздів на напрямку. 

Як відомо,  цього року Укрзалізниця на одну годину в кожному напрямку прискорила пасажирські поїзди Київ - Маріуполь. Окрім цього, збільшилась і кількість поїздів з 2 пар на добу у 2014 році до 5 пар на сьогодні. 

Читайте також: "Укрзалізниця" планує запустити поїзд "Мукачево-Будапешт"

В Укрзалізниці нагадали, що два роки поспіль компанія вносила пропозиції до Верховної Ради України щодо виділення з держбюджету коштів у вигляді державних інвестицій на придбання 40 нових пасажирських вагонів, з яких були б сформовані поїзди для напрямку Київ - Маріуполь. 

"На жаль, ця пропозиція парламентом підтримана не була. Цього року така пропозиція буде внесена в черговий раз", - зазначили в Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-