На шахті “Золоте” стався прорив води, існує загроза затоплення - МВОТ

На шахті “Золоте” стався прорив води, існує загроза затоплення - МВОТ

Укрінформ
На шахті “Золоте”, яка входить до структури ДП “Первомайськвугілля”, стався прорив шахтних вод, в результаті чого приплив води збільшився до 2 тис. м куб. на годину.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб

"В результаті події було припинено робити з видобутку вугілля та зупинено проходження гірничих виробок. Наявних потужностей шахти “Золоте” не вистачає для відкачування такого обсягу води, через що рівень затоплення продовжує зростати", - йдеться у повідомленні.

На шахті введено в дію план ліквідації аварії та встановлено цілодобове чергування старшого керівництва шахти “Золоте” та ДП “Первомайськвугілля”. Вживаються заходи для прискорення закупівлі обладнання для посилення водовідливного комплексу шахти.

У керівництві компанії найбільш імовірною причиною значного збільшення обсягів води, яка надходить, вважають прорив води з затоплених шахт “Родіна” та “Первомайська”, які розташовані на окупованій території Луганської області та гідрологічно пов’язані з шахтою “Золоте”.

Читайте також: Тука не вірить, що ОРДО пустить спостерігачів на затоплену "ядерну шахту"

Як повідомлялося, 25 квітня поточного року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виділення 131 млн грн з резервного фонду бюджету на здійснення першочергових заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру через затоплення шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області, у зв'язку із припиненням відкачування шахтних вод з шахт, розташованих на окупованій частині території Луганської обл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-