До Чернівців повернулося понад 300 воїнів з Донбасу

До Чернівців повернулося понад 300 воїнів з Донбасу

Укрінформ
До Чернівців із зони проведення операції Об’єднаних сил повернувся 8-й окремий гірсько-штурмовий батальйон 10-ї гірсько-штурмової бригади у кількості понад 300 військовослужбовців.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні урочисті заходи з нагоди повернення 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону до місця постійної дислокації, у місто Чернівці. Понад 300 наших військовослужбовців майже рік виконували завдання у Луганській та Донецькій областях», – сказав командир батальйону Дмитро Лисюк.

Їх зустрічають рідні, волонтери, діти, капелани та військове керівництво.

8-й окремий гірсько-штурмовий батальйон був сформований у 2014 році. За час служби на сході нашої країни військові звільнили від бойовиків два населених пункти, де підняли український прапор – Катеринівка та Новоолександрівка.

«Батальйон показав, що він спроможний виконувати задачу, сформований і потужний організм, має потужне озброєння, – говорить командир 10 гірсько-штурмової бригади Василь Зубанич. – На жаль, за цей рік батальйон зазнав втрат: 3-є військових 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону віддали життя у боротьбі за територіальну цілісність України».

Військове керівництво каже: це – історична подія для 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону, адже він нарешті повертається у рідне місто, до військової частини у Садгорі (район Чернівців – авт.). Саме тут – постійне місце дислокації підрозділу. Військова частина тривалий час пустувала. Тепер її відновлюватимуть. Кошти на відновлення виділяє Міністерство оборони.

«Дана військова частина буде відбудовуватись згідно з  планом відновлення фондів Міністерства оборони, – пояснює командир бригади Василь Зубанич. – Безпосередньо для нашої бригади заплановано будівництво цього року 7 казарм для трьох гарнізонів. Цю програму безпосередньо контролює Верховний Головнокомандувач – Президент України Петро Порошенко. Плюс додатково ми з органами місцевої влади будемо відновлювати вже існуючі фонди. Це стосується і військового містечка у Чернівцях. У нас уже є подібний досвід, ми відновили військове містечко у місті Коломия (Івано-Франківська обл. – авт.). План відновлення військового містечка у Чернівцях уже є, графік робіт сплановано, деталізувати не буду. Тут дуже добре збереглась інфраструктура і сподіваюсь, що досить швидко ми повноцінно відновимо військову частину», – сказав командир.

Читайте також: Невидимий батальйон: у Вашингтоні розповіли про роль жінок у конфлікті на Донбасі

Голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук привітав військовослужбовців та подякував їм за відвагу при захисті територіальної цілісності України. «Вдячний Міністерству оборони України, за те, що відтепер в Чернівецькій області базуватиметься 8-ий батальйон. Для всіх нас це запорука стабільності та безпеки. На сьогодні перед владою стоїть завдання відновити військове містечко. Ми докладемо зусиль, щоб в найкоротший термін його реанімувати аби ви себе відчували тут належним чином», – сказав голова ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-