У миколаївському зоопарку бродячі собаки загризли чотирьох альпак

У миколаївському зоопарку бродячі собаки загризли чотирьох альпак

Укрінформ
Бродячі собаки у Миколаївському зоопарку загризли чотирьох альпак, це схожі на лам, але менші за них тварини.

Про це зоопарк повідомив на своїй офіційній сторінці.

«В ніч з 30. 04 на 01.05.2018 року через отвір в огорожі зоопарку, на його територію проникла зграя бродячих собак, що було зафіксовано камерами відеоспостереження. Пост відеоспостереження знаходиться в приміщенні охорони. Собаки проникли у вольєр до альпаки і загризли 4-ох тварин. Тим самим зоопарку було завдано значної шкоди. Згідно з угодою, укладеною з охоронною фірмою ТОВ «Агенція Безпеки «Центр», охорона повинна компенсувати ринкову вартість тварин від 150 тис. грн до 180 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Керівництво зоопарку викликало поліцію і написало відповідну заяву.

Варто зауважити, що останнім часом почастішали скарги мешканців Миколаєва на напади бродячих собак, чисельність яких сьогодні ніким не регулюється. Наразі між депутатами міської ради та захисниками тварин триває дискусія щодо доцільності застосування більш жорстких методів до бродячих собак.

Читайте також: У Дніпрі безпритульних котів зарахували до екосистеми міста

Миколаївський зоопарк є членом Європейської Асоціації Зоопарків і Акваріумів (EAZA), бере участь у 18-ти Європейських програмах розведення рідкісних видів (ЕЕР), входить в Євро-Азіатськую Регіональну Асоціацію Зоопарків і Акваріумів (ЕАРАЗА), Міжнародну Систему Обліку Тварин (ISIS).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-