На Одещині виявили фіктивний сайт земельного кадастрового бюро

На Одещині виявили фіктивний сайт земельного кадастрового бюро

Укрінформ
На Одещині кіберполіція виявила фіктивний сайт земельного кадастрового бюро, який відрізнявся від реального оформленням та доменним ім’ям. На даний час поліцейські встановили 15 осіб, які стали жертвами шахрайських дій зловмисників. За усіма фактами розпочаті кримінальні провадження.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України.

"Працівники Причорноморського управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Одещини викрили двох місцевих мешканців 19 та 22 років. Зловмисники, створивши фіктивний Інтернет-ресурс «kadastor[.]in.ua», ошукували громадян. На даний час поліцейські встановили 15 осіб, які стали жертвами шахрайських дій зловмисників. На створеному сайті шахраї вказали реєстраційні дані реального підприємства «Земельне кадастрове бюро», що і не викликало сумнівів у користувачів ресурсу. Сайт відрізнявся від реального оформленням та доменним ім’ям", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили, що один зі спільників створив та адміністрував шахрайський веб-ресурс, а інший – проводив усі фінансові операції. За допомогою цього сайту громадяни намагалися оплатити послуги кадастрового бюро за оформлення та отримання безоплатної земельної ділянки на території Одеської області.

Читайте також: В Одесі затримали шахраїв, які "заробили" на громадянах 700 тисяч

Для реалізації своїх злочинних намірів, зловмисники виготовляли власноруч фіктивні договори з використанням реквізитів підприємства «Земельне кадастрове бюро» та скріплювали їх підробленою мокрою печаткою.

Працівники поліції провели декілька санкціонованих обшуків за місцем проживання та у так званому офісі шахраїв і вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, зразки мокрих печаток, договори в електронній формі та чорнові записи.

За усіма фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження за ч.3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-