У Чернівцях відкрили Стелу загиблим прикордонникам

У Чернівцях відкрили Стелу загиблим прикордонникам

Фото
Укрінформ
Гранітну стелу пам’яті загиблим прикордонникам усіх поколінь відкрили у Чернівцях.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні відкриття пам’ятної стели, присвяченої прикордонникам усіх поколінь. Для того, щоб можна було увіковічнити славні традиції військових, які в різні часи поклали своє життя на захист суверенітету та оборони кордонів нашої держави від часів Київської Русі до сучасної України», – говорить начальник прес-служби Чернівецького прикордонного загону Сергій Бровко.

На меморіалі зображені чотири прикордонники з різних історичних епох – Київської Русі, Козацької доби, УНР та сучасної України.

Стелу загиблим прикордонникам відкрили у Чернівцях / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

Пам’ятник створили за ініціативи Чернівецького прикордонного загону. На стелі викарбували імена двох прикордонників, які загинули на Сході, обороняючи Україну – це молодший сержант Олександр Заєць та сержант Віктор Мігован.

«Ми колись знали героїв з літератури, з газет, але ми їх не бачили. Відкриття подібних пам’ятників потрібні перш за все молоді, яка виховуватиметься на сучасних героях. Щоб вони знали, що у нас є держава. І є люди, які віддають за цю державу найдорожче – своє життя», – сказала під час відкриття пам’ятника мати загиблого героя Оксана Мігован.

Читайте також: З Чернівців відправили перший літак до Анталії

«Близько півсотні прикордонників нашого загону зараз обороняють країну на Сході, - зазначив керівник Чернівецького прикордонного загону Олег Вовк, - понад 400 чернівецьких прикордонників пройшли горнило війни за ці роки».

На відкриття стели прибули делегації прикордонників із Молдови та Румунії. Подію приурочили до 100-річчя окремого корпусу кордонної охорони УНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-