У підвалі житлового будинку у Вінниці виявили 10 колб із ртуттю

У підвалі житлового будинку у Вінниці виявили 10 колб із ртуттю

Укрінформ
У Вінниці в підвалі трьохповерхового житлового будинку виявлено 10 колб із ртуттю.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"2 травня о 10:43 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що на вул. Магістрацькій у м. Вінниці в підвалі трьохповерхового 18-ти квартирного житлового будинку виявлено колби із ртуттю", - йдеться у повідомленні.

Бійці ДСНС з’ясували, що під час прибирання  в одній із комор підвалу житлового будинку місцевими жителями виявлено десять ртутних колб Інгітрон И3-70/0,8А (використовуються для  випрямлення струму під час зварювання), з яких дві були пошкодженими. В одній И3-70/0,8А міститься близько 800 г ртуті. На підлогу підвалу розлилося близько 300 г металевої ртуті.

"Рятувальники провели демеркуризацію і вилучили 300 г ртуті та 10 колб. Загалом вилучено близько 8 кг металевої ртуті", - зазначили у ДСНС.

Читайте також: У Запоріжжі знайшли жахливе звалище медичних відходів

На місці події працівниками СЕС було проведено заміри. В підвалі виявлено перевищення ГДК у 121 раз. У квартирах житлового будинку та під’їзді  перевищень ГДК не зареєстровано.

Підвал житлового будинку тимчасово закрито для мешканців. Джерело забруднення вилучено. Проводиться провітрювання підвалу, після чого буде проведено повторні заміри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-