До Одеси не пустили

До Одеси не пустили "журналістів" із Росії, Чехії та Італії

Укрінформ
Українські прикордонники не пропустили в Україну для висвітлення подій 2 травня в Одесі проросійськи налаштованих осіб - громадян Італії, Чехії та Росії.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Впродовж лише 1 травня Державна прикордонна служба не допустила в’їзду в Україну проросійськи налаштованих осіб – громадян Італії, Чехії та Росії. Усі вони прямували в Україну "висвітлювати" події 2 травня в Одесі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що двох іноземців не пропустили через кордон в аеропорту "Бориспіль" на підставі інформації, яка надійшла від інших правоохоронних органів.

"Йдеться про те, що не пропущені громадяни Італії та Чехії неправдоподібно висвітлювали події, які відбувалися протягом останнього періоду в Україні. Зокрема, громадянин Італії під виглядом фотографа свого часу перебував на території окупованого Донбасу та неодноразово виступав на так званому телебаченні "Оплот TV". В програмах він озвучував відверто брехливу інформацію про перебіг подій на сході України. А не пропущений в Україну громадянин Чехії виявився журналістом політичного видання, який також спотворював інформацію та неправдиво висвітлював події, що відбуваються в Україні. Звісно, що сподіватися на неупередженість даних "журналістів" під час висвітлення подій 2 травня в Одесі було не варто", - підкреслили в ДПСУ.

Крім того, ще одного громадянина Росії співробітники Держприкордонслужби не пропустили в Україну вже за результатами бесіди, оскільки він не зміг підтвердити мету своєї поїздки. Росіянин прибув з двома дітьми начебто як представник фірми з продажу дизайнерського одягу, а насправді виявився політичним оглядачем російського видавництва, наголосили у відомстві.

Читайте також: Річниця трагедії в Одесі: дрон, анонімні дзвінки і штовханина

Усіх трьох іноземців повернуто зворотними рейсами, поінформували в ДПСУ.

Як повідомлялося, сьогодні, 2 травня, четверті роковини трагічних подій в Одесі, коли під час масових заворушень загинуло до півсотні людей.

Тоді зіткнення сталися між патріотично налаштованими громадянами і проросійськими сепаратистами. Перші сутички відбулися на Грецькій площі, де загинули двоє людей. Потім епіцентр подій перемістився на Куликове поле, до Будинку профспілок, де сховалися прибічники сепаратистів. У будівлі виникла пожежа. В результаті конфлікту і пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 особи, більше ста постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-