Влада Херсонщини закликає священиків до співпраці, щоб не допустити радикальних проявів

Влада Херсонщини закликає священиків до співпраці, щоб не допустити радикальних проявів

Укрінформ
Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв закликав священнослужителів різних релігійних конфесій області до співпраці з місцевою владою, щоб не допустити радикальних проявів.

Про це він заявив на першому засіданні створеної в регіоні Ради церков та релігійних організацій при ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо тут, на Херсонщині, створювати умови, щоб ми чули один одного, щоб ми рахувалися один з одним, і вели наш регіон. Ви - духовно паству, а ми, як влада - адміністративно. І вели наш регіон до стабільного розвитку", - сказав Гордєєв.

За його словами, наразі спільне завдання влади і священнослужителів на Херсонщині - не допустити радикальних проявів у регіоні. "Ми з вами тут не для політичного загравання, ми з вами тут для того, щоб наше покоління, майбутнє покоління українців жили в духовному спокої... Ми маємо поважати один одного і зробити все, щоб у нашому регіоні не було жодного радикального прояву. Це все у наших руках, у наших з вами", - наголосив голова ОДА.

Як зазначив Гордєєв, у стосунках між різними релігіями в регіоні, та у стосунками між владою й церквами є два варіанти взаємовідносин. "Перший варіант - ми шукаємо один в одному недоліки, ми шукаємо в чому ми різні, ми це демонструємо один одному, і ми отримаємо на виході повний хаос, розбрат і ненависть. Є і другий варіант: знаючи, що ми є різними, але шукати те, що нас об'єднує, культивувати те, що нас об'єднує, підтримувати, пробачати, і йти вперед", - заявив очільник області.

Читайте також: Президент назвав автокефалію УПЦ остаточним ментальним унезалежненням від РФ

Він підкреслив, що "вище керівництво області, не дивлячись на політику, відвідує всі храми, має повагу до всіх (релігійних конфесій - ред.), і розраховує на таку ж саму повагу (з боку священнослужителів до місцевої влади - ред.)".

У свою чергу, члени Ради церков та релігійних організацій при Херсонській ОДА висловили у своїх виступах на засіданні готовність до діалогу і взаєморозуміння - як між собою, так і між релігійними конфесіями та місцевою владою.

На засіданні його учасниками було підписано Регламент Ради церков і релігійних організацій при Херсонській облдержадміністрації.

Фото: khoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-