Сумська облрада просить уряд скасувати постанову про монетизацію пільг на проїзд

Сумська облрада просить уряд скасувати постанову про монетизацію пільг на проїзд

Укрінформ
Сумська облрада звернулася до уряду з проханням скасувати постанову про монетизацію пільг на проїзд.

Відповідне звернення до Кабінету Міністрів України прийняте у п’ятницю, 27 квітня, під час чергової сесії облради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

„Положення постанови №197 призводять до обмеження пільг особам, які мають право на безплатний проїзд відповідно до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, а також суперечать іншим нормам чинного законодавства. Постановою №197 порушуються норми статті 22 Конституції України, яка передбачає, що при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод, а також статті 24 Конституції України, згідно з якою громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом”, - йдеться у зверненні.

На переконання депутатів, монетизація пільг на проїзд може бути вигідною для мешканців сільської місцевості, які громадським транспортом не користуються або користуються дуже мало. Тоді вони зможуть використати ці кошти на інші цілі.

Відтак депутатський корпус Сумської облради просить Кабмін скасувати постанову від 14 березня 2018 № 197 або привести його у відповідність до норм Конституції України, законів України та інших нормативно-правових актів.

Читайте також: Перевізники мітингують у Вінниці за монетизацію пільг на проїзд

Як повідомлялося, 14 березня 2018 року Кабмін прийняв постанову №197 „Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах”, яка дозволяє органам місцевого самоврядування надавати пільги окремим категоріям громадян з оплати проїзду у готівковій формі.

Право на пільговий проїзд мають 24 категорії пільговиків відповідно до 7 законів України та 2 постанов Кабміну, що не обмежують пільговика у кількості поїздок.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги, чисельність пільговиків у Сумській області, які мають право на пільговий проїзд, складає 288,9 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-