У колишнього бійця Правого сектору вилучили арсенал зброї

У колишнього бійця Правого сектору вилучили арсенал зброї

Фото
Укрінформ
У мешканця Донецька, який входив до збройного формування ДУК «Правий сектор», вилучено арсенал зброї, яку він планував передати на лінію розмежування.

Про це у п’ятницю повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«У представника незаконного збройного формування вилучено арсенал зброї, яку він планував передати на лінію розмежування», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що 28-річний мешканець Донецька раніше входив до складу непередбачуваного законом збройного формування ДУК «Правий сектор», а після його розформування вирішив залишитися у місті Новогродівка. Місцем проживання колишнього бійця стала покинута база, де раніше дислокувався вказаний батальйон.

Під час санкціонованих судом обшуків у чоловіка виявлено та вилучено 6 гранат із запалами до них, міна, підривник до міни, 2 пістолети, набої до них, бойові ножі та амуніцію. Перераховане чоловік разом із своєю 18-річною жінкою, за їх словами, отримали від волонтерів. У подальшому пара планувала передати вилучене на лінію розмежування особам, які беруть участь у бойових діях.

Читайте також: СБУ затримала бойовика "ЛНР", який "засвітився" під час подій 2 травня в Одесі

Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.ч.1,2 ст. 263 КК України. На теперішній час тривають слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Фото: Прес-служба прокуратури Донецької області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-