Євросоюз є головним торговельним партнером Запорізького регіону — голова ОДА

Євросоюз є головним торговельним партнером Запорізького регіону — голова ОДА

Укрінформ
Євросоюз є головним торговельним партнером Запорізького регіону і динаміка експорту є свідченням того, що Угода про асоціацію дає реальні результати.

Про це сказав голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль під час зустрічі з головою Представництва ЄС послом Хюгом Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу відзначити, що саме з держав ЄС до нашої області надійшла левова частка інвестицій. А це близько 76%  -  698 мільйонів доларів США. А експорт запорізьких товарів до країн ЄС за підсумками 2017 року збільшився на 24% та склав більше 900 мільйонів доларів США. Та наша співпраця не обмежується лише економічною складовою. Адже фонди та проекти ЄС відіграють вкрай важливу роль у забезпеченні позитивних змін у житті нашого регіону. Зокрема, з Європейського Союзу приходять найкращі практики децентралізації, які успішно впроваджуються в Запорізькій області. Спираючись на існуючий досвід, Запорізький регіон став одним із лідерів в Україні в питаннях створення спроможних територіальних громад”, -  повідомив голова ОДА Костянтин Бриль.

Він також підкреслив, що саме держави ЄС стали головними донорами міжнародної технічної допомоги, яка дозволила полегшити тягар прийому внутрішньо переміщених осіб у прифронтовій області.

“Лише за рахунок коштів Європейського Інвестиційного Банку в області вже найближчим часом буде профінансовано 14 об’єктів соціальної інфраструктури для переселенців на загальну суму близько 190 мільйонів гривень”, - уточнив Бриль. 

Читайте також: ЄС готовий дати Україні близько €100 мільйонів на енергоефективність - Мінгареллі

Очільник регіону також зазначив, що нині запоріжці чекають на оновлений формат роботи проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", що реалізується на території області з 2008 року за співфінансування з боку Програми розвитку ООН та Європейського Союзу.

Як повідомляв Укрінформ, в Запоріжжі з дводенним візитом перебуває голова Представництва ЄС посол  Хюг Мінгареллі. Він підкреслив, що приїхав до Запорізької області для того, аби налагодити контакт з місцевою владою, адже постійного представництва ЕС у Запорізькій області немає. В рамках візиту Хюг Мінгареллі зустрівся також з міським головою Запоріжжя Володимиром Буряком та головами ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-