В Одесі накрили банду контрабандистів зброєю

В Одесі накрили банду контрабандистів зброєю

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили в Одесі організоване угруповання, що спеціалізувалося на контрабанді та продажу вогнепальної зброї на території нашої країни.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що двоє жителів обласного центру організували незаконне переправлення з країн західної Європи та США комплектуючих до стрілецької зброї. «Товар» ділки отримували через сервіси міжнародного поштового зв’язку. Надалі у помешканні одного з учасників угруповання зловмисники збирали зразки озброєння для продажу. Клієнтів підшукували через спеціалізовані форуми в Інтернеті", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували кілька фактів незаконного постачання та збуту вогнепальної зброї представникам кримінальних кіл.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили велику кількість нарізної вогнепальної зброї та комплектуючих іноземного виробництва, а також набої різного калібру. Вилучені зразки вогнепальної зброї передані на експертизу.

Читайте також: СБУ викрила спробу вербування українця іноземними спецслужбами

У рамках відкритого слідчими СБУ кримінального провадження за ст. 201 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Крім того, в СБУ повідомили, що також в місті Подільськ на Одещині співробітники спецслужби вилучили у місцевого жителя зброю та боєприпаси.

Під час санкціонованих обшуків у будинку зловмисника правоохоронці вилучили револьвер системи Наган та бойову гранату Ф-1 із запалом, а також набої калібру 5,45 та 9 мм.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення походження засобів ураження.

В Одесі накрили банду контрабандистів зброєю

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-