Перевізники мітингують у Вінниці за монетизацію пільг на проїзд

Перевізники мітингують у Вінниці за монетизацію пільг на проїзд

Укрінформ
У Вінниці біля будівлі ОДА перевізники улаштували мітинг на підтримку рішення уряду про монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова оргкомітету акції - голова Вінницької об’єднаної Асоціації перевізників В’ячеслав Дарморос.

«Рішення про монетизацію пільг на проїзд у громадському транспорті – це встановлення справедливості стосовно нас, перевізників, бо досі увесь тягар так званого соціального захисту людей, які мають право на безкоштовний проїзд, чомусь лягав виключно на  плечі купки підприємців. Держава, на нашу думку, зробила чесний і сміливий крок. Та... вже починаються рухи, щоб цю монетизацію якщо не відмінити, то відтермінувати. Ми прийшли сюди, щоб запевнити, що «відкату» назад не дозволимо», - повідомив Дарморос.

Читайте також: В Україні почали масштабну перевірку пасажирського транспорту

За його словами, участь у мітингу беруть близько 300 перевізників з усієї області. Вони вимагають якнайшвидшого упровадження механізму монетизації пільги на безкоштовний проїзд та повернення боргів за пільгові перевезення у попередні періоди. Зокрема, мітингарі зазначають, що наразі собівартість перевезень суттєво зросла через зростання розміру мінімальної зарплати, вартості пального та запчастин тощо. Відтак «консервація» наявної ситуації з пільговими перевезеннями не дозволяє розвиватися їхньому бізнесу, оновлювати рухомий склад і покращувати безпеку перевезень.

Перевізники зазначають, що наразі накопичено мільйонні борги за безкоштовні перевезення пільгових категорій населення у попередні періоди. Зокрема, середня заборгованість за перевезення на міжміському маршруті завдовжки 40 км, які обслуговують 7-8 автобусів, сягає в середньому 1 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-