На Сумщині вчилися готувати проекти на державне фінансування

На Сумщині вчилися готувати проекти на державне фінансування

Децентралізація
Укрінформ
У Сумах пройшов семінар для представників місцевих ОТГ, темою якого стали актуальні питання підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Захід відбувся за ініціативи Сумського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, а також за підтримки департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На початок року в області було 28 ОТГ, загальна сума, що передбачена громадам у 2018 році, становить 77 мільйонів гривень. Наше з вами завдання на сьогодні – навчитися максимально ефективно використовувати надані державою фінансові можливості і спрямовувати їх на розвиток територій. Громади – це нова філософія управління ресурсами, тому головне тут – результат, який залежить від того, наскільки грамотно підготовлений проект”, – зазначив на відкритті семінару керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький.

Читайте також: В Україні стартував загальнонаціональний фотоконкурс

Семінар включав обговорення основних положень нормативної бази стосовно децентралізації та розгляду технічних моментів у ході підготовки проектів, зокрема щодо особливостей субвенції, формули її розподілу між громадами, принципів складання проектів і термінів подання проектних заявок тощо.

Програма "U-LEAD з Європою” спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-