Львівську вчительку звільнили з роботи за «вітання Гітлеру»

Львівську вчительку звільнили з роботи за «вітання Гітлеру»

Укрінформ
Вчителька та заступник директора школи по виховній роботі Мар`яна Батюк, яка привітала у Facebook із днем народження Гітлера, звільнена з роботи.

Сьогодні директор школи №100 вручив їй відповідний наказ та віддав трудову книжку.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

«Ми не допустимо, аби в львівських школах працювали люди, які прославляють тих, хто вбивав мільйони українців. І Гітлер, і Сталін – це злочинці, на руках, яких кров як наших предків, так і мільйонів людей інших націй. Якщо вчителька історії цього не знає – їй не місце серед дітей», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Для розслідування факту міське управління освіти створило спеціальну комісію. В процесі її роботи було взято пояснення від директора школи №100 та самої Батюк. З метою спростування чи підтвердження даного факту, управлінням освіти вчора, 24 квітня, Батюк вручено лист про те, щоб вона прибула о 16.30 год в ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» для надання можливості завантаження копії архіву її акаунту в мережі Facebook.

Батюк ознайомилась з листом, однак, у визначений час не з’явилась. Враховуючи те, що відсутні будь-які факти, які підтверджують, що вона не розміщувала вітання у мережі, комісія управління освіти зобов’язала директора школи №100 розглянути питання звільнення з роботи Батюк за вчинення аморального поступку, несумісного з продовженням її роботи в школі.

Читайте також: У Польщі проводять облаву на неофашистів - спецоперація триває другу добу

25 квітня Батюк в приміщенні школи повторно запропоновано надати доступ до архіву її акаунту в мережі Facebook, однак, вона відмовилась це зробити.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня у соціальній мережі Facebook на сторінці Мар’яни Батюк був опублікований допис із привітанням до дня народження Адольфа Гітлера. В розмові із кореспондентом Укрінформу вчителька зазначала, що побачила цей пост лише на великій перерві і відразу ж видалила його. Батюк стверджувала, що її сторінку було зламано і розміщено провокативне вітання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-