У Миколаєві неповнолітній стверджує, що поліцейські поламали йому кістки

У Миколаєві неповнолітній стверджує, що поліцейські поламали йому кістки

Укрінформ
У Миколаєві неповнолітній хлопець звинувачує поліцейських у побитті – у нього перелом кісток тазу, велика кількість синяків та забоїв. За версією поліції, нетверезий юнак міг отримати травми під час ДТП.

Відео з обвинуваченнями опублікували місцеві інтернет-видання.

«В барі, де ми відпочивали, виникла штовханина. Я вступився за свою неповнолітню сестру. Коли приїхала поліція, я чинив опір. Мене забрали у відділення, там я теж намагався опиратися, тому мене сильно побили четверо поліцейських. Потім запхали в машину, вивезли за місто і викинули посеред ночі. Тільки вранці мене помітив водій мікроавтобуса і викликав швидку. Зараз я в лікарні з тяжкими травмами», - стверджує хлопець.

Натомість поліція оприлюднила свою версію подій.

«Водій вантажівки помітив лежачим на узбіччі об’їзної дороги за мкр (мікрорайоном - ред.) Тернівка у напрямку Херсона 17-річного жителя Вітовського району, про що сповістив поліцію та медиків. Хлопець мав явні ознаки сп’яніння та не зміг пояснити на місці події, як він тут опинися і що з ним сталося», - йдеться в повідомленні.

Там також зазначається, що за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 122 КК України «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Оглянувши місце події, поліцейські виявили сліди гальмування, уламки від бампера транспортного засобу та інші речові докази, які попередньо дають підстави вважати місце виявлення потерпілого місцем скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

За висновками лікарів, травми потерпілого (у т. ч. перелам кісток тазу) є характерними для отримання під час ДТП. Тож за результатами проведення всіх необхідних експертиз та слідчих дій, можлива перекваліфікація кримінального провадження на ч. 1 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження».

Читайте також: У лікарні прийшов до тями свідок гучного вбивства у Херсоні

Також у ході слідства стало відомо, що юнак у цей день відпочивав у декількох розважальних закладах Миколаєва та вживав спиртні напої. Він став учасником групового порушення публічного порядку, у зв’язку з чим був доставлений патрульними до Центрального відділу поліції. Там хлопець продовжив поводити себе агресивно, а також не мав посвідчення особи, та не міг назвати свою домашню адресу. Поліцейські провели профілактичну бесіду із молодиком та, після того, як конфлікт був припинений, а хлопець заспокоївся, відпустили додому. Наразі встановлюються всі обставини події, проводяться оперативно-розшукові та слідчі дії, розслідування триває.

Фото novosti-n

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-