На дорожню безпеку цього року виділять 2,6 мільярда - Гройсман

На дорожню безпеку цього року виділять 2,6 мільярда - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що цього року на підвищення безпеки на дорогах буде виділено 2,6 мільярда гривень.

Про це він сказав під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наряду з тим, що ми відновлюємо дороги, маємо серйозний виклик, в тому числі і на дорогах, які вже відремонтовані - велика кількість ДТП і велика кількість травматизму, і люди реально гинуть на дорогах. Важливо, щоб почали підвищувати безпеку на українських дорогах. Раніше у нас не було грошей на це. У 2018 році ми виділимо 2,6 мільярда гривень з усіх джерел», - сказав Гройсман.

Він додав, що уряд на сьогоднішньому засіданні має ухвалити цілісну програму підвищення безпеки на дорогах.

Читайте також: На Дніпропетровщині будують нову ділянку Решетилівської траси

Гройсман зауважив, що за оновленої статистикою в Україні на дорогах щоденно гинуть 11 людей.

Уряд також підтримав постанову "Про затвердження Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року".

"Мета програми досягнути таких показників: нульова дитяча смертність на дорогах, зменшення травматизму на автошляхах на 90%. На це передбачено 35 млрд грн з дорожнього фонду на безпеку", - сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, у рамках програми  відновлення доріг та підвищення безпеки пересування по них мають іти паралельно, адже кількість ДТП на відремонтованих дорогах, як правило, збільшується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-