На Вінниччині — спалах кишкової інфекції в дитсадку, госпіталізували сімох дітей

На Вінниччині — спалах кишкової інфекції в дитсадку, госпіталізували сімох дітей

Укрінформ
На Вінниччині у с. Стрижавка Вінницького району госпіталізували сімох вихованців дитячого садочка через спалах гострої кишкової інфекції.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

«Станом на 15 годину 24 квітня 2018 року зареєстровано 7 випадків гострої кишкової інфекції серед дітей, які напередодні захворювання відвідували дошкільний навчальний заклад «Казка» смт Стрижавка Вінницького району. Четверо дітей віком 2-5 років з діагнозом «гострий гастроентероколіт» госпіталізовані у Вінницьку обласну клінічну дитячу інфекційну лікарню, ще троє перебувають на лікуванні у Вінницькій районній лікарні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захворювання має у госпіталізованих дітей перебіг середнього ступеню важкості.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що збудником цього групового випадку захворювання дітей є ротавірус, який має значну контагіозність та велику ймовірність перехресного інфікування і заносу інфекції в інші групи закладу.

Читайте також: На українсько-данському підприємстві захворіли на кір 50 осіб

За рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Вінницькій районній державній адміністрації для запобігання поширення інфекції в дитячому колективі роботу садочка призупинено на 7 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-