У Львові вшанували пам'ять жертв Геноциду вірмен в Османській імперії

У Львові вшанували пам'ять жертв Геноциду вірмен в Османській імперії

Укрінформ
У Львові обласна вірменська громада «Ахпюр» запросила громадян до участі у заходах до Дня пам'яті жертв Геноциду вірмен в Османській імперії.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради

«У зв'язку з пам'ятною датою у Вірменському кафедральному соборі відслужили молебень, присвячений святим мученикам вірменського Геноциду. А увечері у Науковій бібліотеці Національного університету імені Івана Франка відбудеться мистецько-просвітницький захід «Пам’ять сильніша, ніж Геноцид» у супроводі Вірменського літургійного хору «Сагмос», - йдеться у повідомленні.

У програмі заходів – виставка картин одеського художника Овнана Манукяна «Пам’ять сильніша, ніж Геноцид».

Як нагадує Вікіпедія, геноцид вірмен було організовано і здійснено у 1915 році на територіях, контрольованих владою Османської імперії. Він полягав як у фізичному знищенні, так і в депортації, під час якої цивільне населення опинялося в умовах, що призводять до неминучої смерті.

Читайте також: Анкара образилася на Нідерланди за визнання геноциду вірмен

Геноцид вірмен є другим за вивченістю актом геноциду в історії після Голокосту. У спільній Декларації від 24 травня 1915 року країн-союзниць (Велика Британія, Франція і Росія), масові вбивства вірмен уперше в історії були визнані злочином проти людяності.

Фото: Львівська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-