СБУ заблокувала масштабне переправлення нелегалів до країн ЄС

СБУ заблокувала масштабне переправлення нелегалів до країн ЄС

Фото, відео
Укрінформ
Співробітники департаменту контррозвідки спецслужби та Управління СБУ в Сумській області викрили міжнародне угруповання, учасники якого незаконно переправляли вихідців з країн Близького Сходу та Середньої Азії до країн ЄС.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Встановлено, що до угруповання входили громадяни України, європейських та азійських країн, які сприяли зацікавленим іноземцям у незаконному в’їзді до Євросоюзу. Вони розшукували потенційних "клієнтів" як серед іноземців, що перебувають в Україні, так і серед мешканців країн із підвищеною терористичною загрозою. Ділки виготовляли замовникам підроблені візи до країн, переліт в які передбачав пересадку в країнах ЄС. В європейських аеропортах нелегали зверталися до владних установ країни щодо отримання статусу біженця", - йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужби, зловмисники встигли переправити до країн Євросоюзу кілька десятків осіб. За свою "послугу" ділки отримували до півтори тисячі доларів США з кожного мігранта.

Оперативники спецслужби затримали у Києві організатора каналу, який є вихідцем з однієї з країн Близького Сходу, та отримав українське громадянство, і його спільника під час передачі чергових комплектів підроблених документів.

Під час санкціонованих обшуків за місцями їх проживання та роботи правоохоронці вилучили значну кількість підроблених документів та комп’ютерну техніку з програмним забезпеченням для їх виготовлення.

У рамках відкритого СБУ кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення організатору переправлення нелегалів про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332 та ст. 358 Кримінального кодексу України.

Відповідно до норм міжнародного права та українського законодавства здійснюється комплекс процесуальних заходів щодо притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконного переправлення мігрантів, у тому числі іноземних громадян.

Операція проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-