На Закарпатті все ж взяли під варту підлітка підозрюваного у вбивстві

На Закарпатті все ж взяли під варту підлітка підозрюваного у вбивстві

Укрінформ
Апеляційний суд Закарпатської області задовільнив апеляційну скаргу обласної прокуратури та визнав незаконним рішення суду, яким неповнолітньому підозрюваному у вбивстві 15-річного хловця з с. Нижня Апша Тячівського району змінено запобіжний захід з вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

«Сьогодні, 23 квітня, Апеляційний суд Закарпатської  області задовільнив апеляційну скаргу прокуратури області та визнав незаконним рішення суду, яким неповнолітньому підозрюваному у вбивстві 15-річного юнака з с. Нижня Апша, Тячівського району, змінено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт», - йдеться в повідомленні.

Як наголошують в прокуратурі, розглядаючи 5 квітня клопотання прокурора щодо продовження строку тримання під вартою Ужгородський міськрайонний суд не мав права відпускати підозрюваного додому, оскільки, згідно попередньої ухвали суду, той мав утримуватись під вартою до 13 квітня.

Наразі, в рамках досудового розслідування, підозрюваний буде направлений до психіатричної лікарні для проведення стаціонарної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи.

Як повідомляють у прокуратурі, першочергова кваліфікація даного злочину за ч.1 ст.115 КК України - умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині. Згідно санкції даної статті, неповнолітньому підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Читайте також: На Закарпатті підлітка підозрюваного у вбивстві громада вимагає повернути у СІЗО

Минулого тижня жителі Нижньої Апші перекривали трасу державного значення Мукачево-Рогатин, аби привернути увагу до гучного вбивства, яке сталося в селищі в березні.

Тоді під час суперечки 14-річний підліток зарізав ножем свого 15-річного товариша. Підозрюваного було затримано. Спочатку суд обрав йому міру запобіжного заходу тримання під вартою, яку при розгляді питання про подовження запобіжного заходу було змінено на домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-